marți, 25 martie 2008

suflet regasit...

la inceput de primavara cu fulgi de iarna drumurile mi-au stins pasiunea pentru citit...cu imaginatia alergand dupa un baiat cu ochii verzi, orele pentru carti s-au evaporat...ce faci cand incepi sa rasfoiesti si nu te simti unul dintre personaje?...iti faci cadou o carte de mario vargas llosa...dar inaintezi cu greu si prin transeele ei...oboseala nu-ti da pace...baiatul trebuie sa dispara...pasiunea sa se reaprinda...si ajungi intr-o librarie si dai peste marea dragostea saramago, dar nu te repezi asupra lui ca o adolescenta care nu stie sa astepte placerea...ci iti impui sa inchei socotelile cu celelate pagini si abia apoi contactul cu saramago...de el ma despart cam 300 de pagini din corectiile lui franzen...si in fantana regasirii a curs si un film, the hours...
"Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours." (Virgina Woolf)

2 comentarii:

lumi spunea...

bine ca l-ai dat gata pe llosa (matusa julia e f. tare), termina-l si pe franzen cu "corectiile" lui, ca merita sa fie citita intr-un ritm mai vioi si du-te apoi la saramago. am si eu in plan cit de curind "memorialul minastirii". cit despre "the hours", o alegere f. buna. cindva, dupa llosa, franzen, saramago si cine o mai veni, iti voi imprumuta si cartea. cind o sa ai pofta de citit intreaga-intreguta.

Roxana spunea...

muncesc-muncesc...si cum se zice: "pofta vine citind"...