sâmbătă, 6 octombrie 2007

o fata, trei baieti, zero posibilitati...


o seara de toamna. ca oricare alta intrase pe usa ei, printre griji, dorinta de afirmare si un pic de teama. trecusera cateva luni de cand incepuse sa schimbe mijloacele de transport pentru o gura de aer incarcata de nicotina. si s-a ivit inserarea aceea. s-a simtit in centrul atentiei, asa cum avea sa scrie in agenda ei visinie. Si F, si D, si O, totii ochi si toate urechile indreptate inspre ea. (de precizat ca F, D si O erau de gen masculin, numarul singular, cazul irecuperabili). F avea atunci o relatie si legaturile nu era atat de stranse. acum are o alta relatie, mult mai sigura si cu mai multe juraminte. pe O il cam placea, dar era doar pentru ca e imposibil sa nu te implici cand vine vorba despre O. acum e departe si aproape nu mai vobesc. despre D nu stia foarte multe, doar ca avea ochii verzi. acum si el e departe, dar mai schimba cuvinte, fie si ele prin fire.si mai are si un mic miracol acasa. dupa prezentarea genericului, episodul vechi de acum doi ani incepe sa se deruleze. unde-s trei ea vorbeste despre al patrulea, "marea iubire din aceea vreme", acum el a devenit "mica iubire", alta poveste mai palpitanta e pentru deschiderea de pagina.
un simplu moment de flash-back si revenim la scena de acum aproape 720 de zile. in incinta barului era intuneric. au fost atenti cu ea. la bauturi a fost simplu, ei bere, ea ciocolata calda. a ascultat, pentru ca ei aveau avans de socializare. e greu sa mai tina minte gesturi, mirosuri, nici unul dintre ei nu a fost inregimentat in categoria "zburatorilor", ci in cea a oamenilor pe umarul carora sa arunci mascat neplacerile vietii.
dar ce i-a ramas din seara aceea de toamna este ca a ajuns acasa si s-a uitat in oglinda, dupa foarte mult timp in fata ei era o persoana frumoasa. mai rau ca acel moment e aproape unic. un patrulater benefic care s-a destramat, la fel si frumusetea ei inchipuita. nu a fost mult spectacol in episodul care tocmai s-a incheiat in adapatarea mea. e momentul sa aflam ce se va intampla saptamana viitoare. din nou un patrulater in viata ei, dar de data aceasta cu speranta ca din triunghiul masculin unul dintre laturi sa aiba potentialul unui "zburator".
C e glumet, dar unele apropouri merg prea departe. e si mult flirt nevinovat, dar ei ii place sa se gandeasca mai intai la el pentru ca are cele mai putine sanse sa devina zburator, din motive de apropiata cununie cu o sirena. I e doar o aparitie placuta, dar fara prea multe legaturi cu ea. e doar o aparitie. sanse minime si la el. P e frumos si are niste ochii dedicati din cand in cand ei. nici la el cotele la casa de pariuri nu sunt mici. si P detine in casa o planta. triunghiul acesta nu mai e la fel de spectaculos ca primul, dar cu siguranta eu voi sta in fata televizorului cu punga de popcorn in brate si voi urmari dezvoltarea actiunii. ar fi si pacat sa nu vad finalul si acestui episod. nu-l pierdeti...

Niciun comentariu: